Biodyvino

   de referentie voor biologische, biodynamische en natuurwijn

   Over Biodyvino

   De selectie, invoer en verdeling van biologische, biodynamische en natuurwijn is al dertig jaar ons vak. Biodyvino is de eerste wijnimporteur in België met een bio certificaat, dit gebeurde vanaf onze opstart in 1993. De wijnbouwers die we vertegenwoordigen delen onze waarden en onze filosofie. Wij zijn de brug tussen de producent en de klant. Biodyvino richt zich vooral op de professionele afnemers, we brengen mens -en milieuvriendelijke kwaliteitsproducten met expertise, passie en toewijding.

    

   Odoo • Tekst en afbeelding

   Onze geschiedenis

   Dankzij onze jarenlange expertise in de sector zijn we geen nieuwkomer die inspeelt op een nieuwe hype. De naam Biodyvino ontstond in 2013 door de fusie tussen Biotiek en Vino Mundo. Biotiek werd opgericht in 1993 door de Antoon De Paepe. Antoon deelde zijn passie voor biologische en biodynamische wijnen en zorgde er samen met zijn zoon Jörg en zijn echtgenote Liliane voor dat Biotiek de referentiespeler werd binnen de sector. Twaalf jaar later, in 2005, ontstond Vino Mundo, een wijnverdeler onder impuls van twee jeugdvrienden Vincent De Coninck en David Barbé. Vino Mundo groeide snel uit tot een dynamische en erkende wijnverdeler dankzij de expertise van Vincent (sommelier) en de kennis van David (WSET4 diploma).

    

   Onze visie & missie

   Wij kiezen bewust voor de verdeling van mens- en milieuvriendelijke wijnen, deze visie zit in ons DNA. We willen het verschil maken door op een professionele manier te excelleren in ons vak. Biodyvino staat voor betrouwbare kwaliteitswijnen, gemaakt door echte stielmannen en vrouwen. We werken daarom enkel met kleinschalige domeinen die hun ambacht voorop zetten. We gaan voor duurzame en respectvolle kwaliteitsrelaties, zowel met onze wijnboeren als met onze klanten. Ons motto:

   "Taste the wine, toast to life"

   Ons assortiment

   We importeren onze producten bijna uitsluitend uit Europa en bieden een ruim gamma aan stille wijnen, schuimwijnen, versterkte wijnen, non-alcoholische alternatieven, aperitieven en spirits. Ons assortiment bestaat uit entry level, mid-range, high level en premium referenties. We vinden het belangrijk om producten aan te bieden in verschillende prijsklassen, met oog voor een juiste en eerlijke prijs voor producent en consument. Biodyvino gaat ook voor innovatie, door de ontwikkeling van bepaalde innoverende producten en merken willen we nieuwe consumptiepatronen ondersteunen en stimuleren. 

   Onze kernwaarden

   • Passion: onze drijfveer

   • Respect: voor onze leveranciers, onze klanten, onze medewerkers, onze partners, onze planeet

   • Innovation: onze sector vooruit helpen en ons onderscheiden

   • Professionalism: we gaan voor het hoogst haalbare

   • People: maken het verschil

   • Planet: onze inzet

   • Pleasure: plezier beleven in wat we doen is essentieel

   Onze kernwaarden

   Ons team

    

   Bedrijfsteam

   David Barbé,

   sales & product manager

   WSET Diploma level
   Medeoprichter van Biodyvino.  Naast de contacten met de wijnbouwers en het selecteren van de producten samen met zijn team, houdt hij zich ook bezig met communicatie, marketing en verkoop, en verzorgt hij aanvullende diensten zoals workshops en trainingen.

   E-mail: [email protected]

   Tel: 0486 11 09 85

   Bedrijfsteam

   Erwin Custers,

   operational & financial manager

   Erwin houdt zich bezig met financiën en coördinatie. Zijn taak is om ervoor te zorgen dat Biodyvino een gezond bedrijf blijft met de juiste balans tussen mensen en middelen. In de praktijk zorgt hij voor de organisatie van alle operationele en administratieve processen met als enig doel de klanten zo efficiënt mogelijk te bedienen met behulp van een tevreden en gemotiveerd team.

   E-mail: [email protected]

   Tel: 03 877 32 06 

   Bedrijfsteam

   Vincent De Coninck,

   strategy

   Certified Sommelier & WSET level 3
   Medeoprichter van Biodyvino. Hij werkt vooral achter de schermen aan de strategie en innovatie van Biodyvino.

   E-mail: [email protected]

   T el:  0478 62 15 82

   Bedrijfsteam

   Jorg De Paepe,

   supply chain officer

   WSET level 3
   Als zoon van Antoon De Paepe, één van de pioniers in België op het vlak van de invoer van biologische wijnen, heeft hij de evolutie van de industrie van dichtbij meegemaakt. Hij zag hoe de biologische wijnbouw groeide van gepassioneerde kleine biologische wijnboeren en de winkeltjes die hun wijnen verkochten, tot wat het vandaag is. Hij is betrokken geweest bij alle aspecten van het bedrijf, maar richt zich nu vooral op supply chain management.

   E-mail: [email protected]

   T el:  0498 14 11 53

    

   Bedrijfsteam

   Jonas Cordemans,

   supply chain officer

   Plaatst de bestellingen bij onze leveranciers en regelt het transport en de accijnsadministratie. Staat in voor een efficiënt stockbeheer.

   E-mail: [email protected]

   T el:  0498 08 27 19

   Bedrijfsteam

   Ka Yan Man,

   customer service

   WSET level 3
   Ka Yan is verantwoordelijk voor onze inside sales en zij is het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Ze helpt iedereen altijd verder met een glimlach en haar vrolijk optimisme. Ka Yan volgt de bestellingen en administratie op tot en met de facturatie.

   E-mail: [email protected]

   Tel: 03 877 32 06

   Bedrijfsteam

   Sam Beck,

   sales Brussel & Wallonië

   WSET Diploma level
   Sam maakt deel uit van ons verkoopteam. Zijn job bestaat hoofdzakelijk uit rondreizen door België om onze wijnen voor te stellen in restaurants en bij kleinhandelaars. Hun behoeften begrijpen, hen het beste advies geven en hen begeleiden bij de presentatie van onze flessen, dat is echt iets voor hem.

   E-mail: [email protected]

   T el:  0474 86 36 85

   Bedrijfsteam

   Kevin Truyts,

   sales Vlaanderen

   WSET level 3
   Kevin is onze vertegenwoordiger op de Vlaamse markt. Hij prospecteert en onderhoudt de contacten met onze bestaande klanten. Hij is gepassioneerd door wijn en schaaft zijn kennis bij met het WSET-programma.

   E-mail: [email protected]

   Tel: 0485 11 69 41 

    

   Bedrijfsteam

   Barry Van Dam,

   logistic officer

   Barry is verantwoordelijk voor onze logistiek. Hij volgt het hele proces op vanaf order picking tot levering. Wie op zoek is naar Barry, vindt hem ofwel terug in ons magazijn ofwel op de baan om ervoor te zorgen dat de leveringen veilig tot bij de klanten geraken.

   E-mail: [email protected]

   Tel: 03 877 32 06

   Bedrijfsteam

   Carlos Guerra,

   logistic officer

   Samen met Patrick is Carlos een van onze geliefde logistiek medewerkers. Carlos behandelt alle pakketjes met liefde en is altijd stipt bij leveringen. Hij is echt iemand waarop je kan rekenen.

   E-mail: [email protected]

   Tel: 03 877 32 06