Over Biodyvino

   de referentie voor biologische, biodynamische en natuurwijn

   Over ons

   Al sinds 1993 is ons doel om consumenten op een positieve manier in contact te brengen met zuivere en milieuvriendelijke wijnen. Wij kiezen daarom ook heel bewust om enkel biologisch gecertificeerde wijnen en spirits op te nemen in ons gamma. De afgelopen jaren hebben wij heel wat kennis en ervaring opgedaan waardoor we onszelf beschouwen als een pionier en expert in biologische, biodynamische en natuurwijnen.

   We functioneren als een brug tussen de wijnbouwer en de klant en identificeren onszelf als een betrouwbare partner die inzet op duurzame en kwaliteitsvolle relaties.

   Ons team

   Onze geschiedenis

   Dankzij onze jarenlange expertise in de sector zijn we geen nieuwkomer die inspeelt op een nieuwe hype. De naam Biodyvino ontstond in 2013 door een fusie tussen Biotiek en Vino Mundo. Biotiek werd in 1993 opgericht door de familie De Paepe. Wat aanvankelijk begon als een hobby groeide al snel uit tot het eerste wijnimportbedrijf in België dat met een biocertificaat werkte. Antoon De Paepe ontdekte zijn passie voor biologische en biodynamische wijnen en zorgde er samen met zijn zoon Jörg en zijn echtgenote Liliane voor dat Biotiek de referentiespeler werd binnen de sector. Twaalf jaar later, in 2005, ontstond Vino Mundo. Een nieuwe wijnverdeler onder leiding van twee jeugdvrienden: Vincent De Coninck en David Barbé. Vino Mundo groeide al snel uit tot een dynamische en erkende wijnverdeler dankzij de expertise van Vincent Coninck als sommelier en de kennis van David Barbé die in het bezit is van een WSET4 diploma. Dankzij hun professionele ervaring in verkoop en marketing en hun focus op ecologische wijnbouw boekten ze mooie successen. 

    

   Onze missie & visie

   Wij kiezen bewust voor de verdeling van mens- en milieuvriendelijke wijnen. Omdat we al sinds 1993 werken onder biocertificaat is deze visie een kwestie van overtuiging, het zit als het ware in ons DNA. Onze missie is om een verschil te maken door op een professionele manier te excelleren in ons vak. Biodyvino staat voor betrouwbare kwaliteitswijnen, gemaakt door echte stielmannen en vrouwen. We werken daarom enkel met kleinschalige domeinen die duurzame kwaliteit voorop zetten. In ons assortiment vind je geen biologische wijnen aan dumping prijzen. Onze levenswijze:

   "Taste the wine, toast to life"

   Ons assortiment

   We importeren voornamelijk uit Europa en bieden een ruim gamma aan stille wijnen, schuimwijnen, versterkte wijnen, non-alcoholische wijnen, cocktails, aperitieven en spirits. Bij de meeste van onze wijndomeinen (meer dan 90) zijn we de exclusieve Belgische importeur. Ons assortiment bestaat uit entry level, mid-range, high level en premium referenties.

   Onze kernwaarden

   • Passion: onze drijfveer

   • Respect: voor onze leveranciers, onze klanten, onze medewerkers, onze partners, onze planeet, ...

   • Innovation: onze sector vooruit helpen en ons onderscheiden

   • Professionalism: wijn is onze expertise, wij willen de beste zijn in ons vak

   • People: mensen maken het verschil

   • Planetwe zetten ons in voor een betere wereld

   • Pleasure: plezier beleven in wat we doen is essentieel

   Onze kernwaarden

   Ons team

   David Barbé

   David Barbé

   Sales & product manager

   David is de tweede medeoprichter van Biodyvino en werkt als sales & product manager. Naast de contacten met de wijnmakers en het selecteren van de wijnen samen met zijn team, houdt hij zich ook bezig met communicatie, marketing en verkoop, en verzorgt hij aanvullende diensten zoals workshops en trainingen.

   E-mail: david@biodyvino.be

   Tel: 0486 11 09 85

   Erwin Custers

   Erwin Custers

   Operational manager

   Erwin houdt zich bezig met financiën en coördinatie. Zijn taak is om ervoor te zorgen dat Biodyvino een gezond bedrijf blijft met de juiste balans tussen mensen en middelen. In de praktijk zorgt hij voor de organisatie van alle operationele en administratieve processen met als enig doel de klanten zo efficiënt mogelijk te bedienen met behulp van een tevreden en gemotiveerd team.

   E-mail: erwin@biodyvino.be

   Tel: 03 877 32 06

   Jörg De Paepe

   Jörg De Paepe

   Supply chain manager

   Jörg is de medeoprichter van Biodyvino. Als zoon van Antoine De Paepe, een van de pioniers in België op het vlak van de invoer van biologische wijnen, heeft hij de evolutie van de industrie van dichtbij meegemaakt. Hij zag hoe de biologische wijnbouw groeide van gepassioneerde kleine biologische wijnboeren en de winkeltjes die hun wijnen verkochten, tot wat het vandaag is. Hij is betrokken geweest bij alle aspecten van het bedrijf, maar richt zich nu vooral op supply chain management.

   E-mail: jorg@biodyvino.be

   Tel: 0498 14 11 53

   Vincent De Coninck

   Vincent De Coninck

   Strategy

   Vincent is de derde medeoprichter en hij werkt vooral achter de schermen aan de strategie van Biodyvino.

   E-mail: vincent@biodyvino.be

   Tel: 0478 62 15 82

   Ka Yan Man

   Ka Yan Man

   Inside sales

   Ka Yan is verantwoordelijk voor onze inside sales en zij is het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Ze helpt iedereen altijd verder met een glimlach en haar vrolijk optimisme. Ka Yan maakt de bestelformulieren aan en volgt de administratie op tot en met de facturatie.

   E-mail: kayan@biodyvino.be

   Tel: 03 877 32 06

   Kevin Truyts

   Kevin Truyts

   Sales Vlaanderen

   Kevin is onze vertegenwoordiger op de Vlaamse markt. Hij prospecteert en onderhoudt de contacten met onze bestaande klanten. Hij is gepassioneerd door wijn en schaaft zijn kennis bij met het WSET-programma.

   E-mail: kevin@biodyvino.be

   Tel: 0485 11 69 41

   Sam Beck

   Sam Beck

   Sales Brussel & Wallonië

   Sam maakt deel uit van ons verkoopteam. Zijn job bestaat hoofdzakelijk uit rondreizen door België om onze wijnen voor te stellen in restaurants en bij kleinhandelaars. Hun behoeften begrijpen, hen het beste advies geven en hen begeleiden bij de presentatie van onze flessen, dat is echt iets voor hem.

   E-mail: sam@biodyvino.be

   Tel: 0485 11 69 41

   Patrick Versteeg

   Patrick Versteeg

   Logistics 

   Patrick is verantwoordelijk voor onze logistiek. Hij volgt het hele proces op vanaf order picking tot levering. Wie op zoek is naar Patrick, vindt hem ofwel terug in ons magazijn ofwel op de baan om ervoor te zorgen dat de leveringen veilig tot bij de klanten geraken.

   E-mail: patrick@biodyvino.be

   Tel: 03 877 32 06

   Odoo • Tekst en afbeelding

   Carlos Guerra

   Logistics 

   Samen met Patrick is Carlos een van onze geliefde logistiek medewerkers. Carlos behandelt alle pakketjes met liefde en is altijd stipt bij leveringen. Hij is echt iemand waarop je kan rekenen.

   E-mail: carlos@biodyvino.be

   Tel: 03 877 32 06